Nynke is in 2013 afgestuurd aan de theateracademie te Utrecht (HKU) als theaterdocent met een specialisatie in choreografie. Op 12 jarige leeftijd danste zij in de klassieke balletlessen van Olga. Dans zonder het theater en andersom bestaat voor Nynke niet. De twee passies moest zij combineren. Vandaar haar keuze voor de opleiding theaterdocent. Tijdens haar studie heeft zij aan veel verschillende doelgroepen lesgegeven in het basis- middelbaar en universitair onderwijs. Naast het lesgeven produceert ze jaarlijks onder eigen naam Nynci Productions haar eigen voorstellingen.
Verder vindt Nynke het belangrijk dat het werken in de kunsten wijd verspreid wordt en creëert daarom, in samenwerking met verschillende kunstenaars of organisaties, talent ontwikkelingsprogramma’s in Nederland en Suriname.
In mijn lessen bij OVKB gaat het niet om het aanleren van de vaste danspasjes maar gaan we op zoek naar ieders eigen talent, verhaal of beweging. Durven op een podium te staan en te dansen met een bepaalde intentie, vanuit een personage of in combinatie van tekst. Theaterdans is een combinatie van theater en dans, aangezien deze twee disciplines samen krachtig zijn van vorm.