Op deze pagina staat alle informatie over onze voorstellingen. Lees dit goed door, zodat iedereen goed voorbereid is en straks kan genieten van de prachtige optredens. Dit jaar is het thema van de voorstellingen… Time!

Data

Zaterdag 25 en 26 mei 2019

Locatie

Theater aan de Slinger
De Slinger 40
3995 DE Houten

Indeling groepen

Door te klikken op de leslocatie hieronder wordt het overzicht van de indeling van de groepen zichtbaar. Let s.v.p. vooral op de tijd waarop de danser in het theater verwacht wordt. Dansers die meerdere lessen volgen, moeten bij al hun lessen kijken.

  • Alle groepen (behalve de kleuters) doen aan twee aansluitende voorstellingen mee. Deze twee voorstellingen zijn identiek, de groepen laten dus twee keer dezelfde dans zien. Tussen de twee voorstellingen door blijven de groepen in de kleedkamer o.l.v. hulpouders.
  • Kleutergroepen treden maar één keer op en doen dus aan één voorstelling mee.
    Peuters treden niet op maar hebben een kijkles aan het eind van het jaar.
  • Selectiegroepen treden vaker op. Het kan zijn dat een leerling met de selectiegroep aan andere voorstellingen meedoet dan met de andere dansstijlen die ze volgt. Let dus svp goed op de indeling.

Wat neem ik mee / geef ik mijn kind mee?

De danskleding die de danser zelf mee moet nemen naar het theater staat per groep in het overzicht (klik op de blauwe button hierboven). Mocht er onduidelijkheid zijn in de mee te nemen kleding of haardracht, vraag het dan na bij de docent, die weet precies wat er afgesproken is tijdens de les.
Verder s.v.p. meenemen:

Eten/drinken voor tussendoor (liefst water, in ieder geval geen chocolademelk of drankjes die vlekken in kostuums maken).

Denk aan geschikt ondergoed:
– voor meisjes geen boxershorts/onderbroeken met pijpjes, die komen nl. onder het pakje uit
– voor jongeren/volwassenen s.v.p. huidkleurig, onopvallend ondergoed

Geen sieraden om/aan, geen nagellak op
Zweerknopjes die echt niet uit mogen graag afplakken met huidkleurig leukoplast,  geen tattoo-plakplaatjes

Kam/borstel, extra haarelastiekjes en schuifspeldjes in de kleur van het haar om het haar bij te werken indien nodig

Spelletje/boek voor tijdens het wachten

Geen waardevolle spullen meenemen s.v.p.

Kaartverkoop

Het theater verzorgt de kaartverkoop zelf, via https://www.aandeslinger.nl/ .
Zoek bij programma de juiste datum en klik op de juiste voorstelling.
Sneller: typ bij de zoekfunctie ‘OVKB’ in, dan worden al onze voorstellingen getoond.

De kaarten kosten € 9,50 per stuk + administratiekosten van het theater (€ 0,50 per kaartje, met een maximum van € 2,50). Voor jonge kinderen moet ook een kaartje gekocht worden, in verband met voorschriften van de brandweer mogen zij niet op schoot. Er is geen leeftijdskorting.

TIPS:
– Bekijk goed in welke voorstelling u/uw kind meedanst, want de kaarten kunnen na aankoop NIET geruild of geretourneerd worden.

– Kaarten bestellen via de website is goedkoper dan per mail of telefoon:
via de website zijn de administratiekosten van het theater € 0,50 per kaartje (met een maximum van € 2,50), telefonisch of per e-mail zijn de administratiekosten € 1,50 per kaartje (met een max van € 7,50)

– Als je meer dan 10 kaarten tegelijk wil bestellen kan dat alleen telefonisch.
Het theater rekent in dat geval alleen de administratiekosten van de website (max € 2,50) als je al een account voor de website van het theater hebt (heb je die nog niet, maak die dan eerst even aan).


Fotografie

Tijdens de voorstelling worden door een fotograaf foto’s gemaakt die nabesteld kunnen worden. Wij verzoeken het maken van eigen foto’s te minimaliseren en geen flits te gebruiken aangezien dit storend is voor het andere publiek en de dansers.

 

Hoe laat moet ik/mijn kind aanwezig zijn?

Klik hierboven op de juiste locatie en zoek in het overzicht de indeling van de groep op. Hierbij staat vermeld hoe laat jij/je kind in het theater verwacht wordt.

 

Hoe gaat het bij aankomst in het theater?

Bij de ingang worden de dansers opgewacht door gastvrouwen. Medewerkers van OVKB brengen de dansers naar de kleedkamer waar hulpouders aanwezig zijn. Ouders kunnen, hoe goed bedoeld ook, niet mee naar de kleedkamers in verband met de drukte en het overzicht achter de schermen. Mocht je een belangrijke mededeling hebben, schrijf deze dan svp even op een briefje dat aan de hulpouder/docent gegeven kan worden.

 

Hoe lang duren de voorstellingen?

Elke voorstelling duurt ongeveer een uur. Alle groepen doen aan twee aansluitende voorstellingen mee, behalve de kleuters, zij doen aan één voorstelling mee. De twee voorstellingen zijn identiek (afgezien van het optreden van de kleuters).


Hoe gaat het als de dansers aan meerdere dansen meedoet en dus een verkleding heeft?

Wie in meerdere groepen in één voorstelling danst, moet zich tijdens de voorstelling verkleden.
Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hier.

Wat gebeurt er tussen de twee voorstellingen van een groep door?

Tussen de twee voorstellingen door blijven de groepen in de kleedkamer o.l.v. hulpouders.

In verband met het overzicht voor de organisatie, de veiligheid èn het schoonhouden van de kostuums is het helaas niet mogelijk om de leerlingen tussen de voorstellingen door naar de foyer te laten gaan om het publiek te begroeten.

 

Wanneer en waar haal ik mijn kind op?

Na afloop van de tweede voorstelling van de groep kleden de dansers zich eerst om, daarna komen ze naar de foyer (jonge kinderen onder begeleiding van hulpouders).

 

Route en parkeren bij het theater

Theater aan de Slinger
De Slinger 40
3995 DE Houten

Komt u met de auto naar Theater aan de Slinger, dan kunt u uw auto parkeren in parkeergarage Kruitmolen, De Molen 100 in Houten.

Het theater ligt naast Station Houten. Zie voor een routebeschrijving en meer informatie over de bereikbaarheid van het theater: www.aandeslinger.nl/info/informatie-over-bezoek/bereikbaarheid

Alleen pinbetalingen aan de bar

Vanaf januari 2019 kunnen bezoekers van Theater aan de Slinger zowel bij de kassa als bij de bar alleen met een pinpas betalen. Contant geld wordt in verband met de efficiency en de veiligheid van de medewerkers niet meer geaccepteerd.

 

Aanwezigheid hulpouders

Veel dank voor alle aanmeldingen van hulpouders!
Hieronder staan de tijden waarop we je vragen aanwezig te zijn in het theater. Je dansende kind(eren) kun je uiteraard meteen meenemen.
Wil je nog eens nalezen wat er van je verwacht wordt als hulpouder? Klik dan hier:

Voorstelling 1: zaterdag 25 mei om 8.30 uur voor het theater

Voorstelling 2: direct na voorstelling 1, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent); Kleuter-hulpouders worden om 10.30 uur verwacht!

Voorstelling 3: zaterdag 25 mei om 13.30 uur voor het theater

Voorstelling 4: direct na voorstelling 3, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent); kleuter-hulpouders worden om 15.15 uur verwacht!

Voorstelling 5: zaterdag 25 mei om 17.45 uur voor het theater

Voorstelling 6: direct na voorstelling 5, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent)

Voorstelling 7: zondag 26 mei om 8.30 uur voor het theater

Voorstelling 8: direct na voorstelling 7, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent)

Voorstelling 9: zondag 26 mei om 13.30 uur voor het theater

Voorstelling 10: direct na voorstelling 9, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent)