Auditie selectiegroepen 18 juni 2023

Op zondag 18 juni houden we auditie voor het seizoen 2023-2024. Heb je interesse in selectie? Onder ‘Selectiegroepen‘ lees je meer over wat selectie inhoudt.

NB: dans je dit jaar al in de selectie? Dan hoef je niet opnieuw auditie te doen.

Audities Loenen aan de Vecht

Locatie audities: Dansstudio OVKB, Middenhoek 62, Loenen aan de Vecht

9:30-10:15 uur:
Selecties Klassiek & Modern bij Britt
Vanaf september in groep 5 en ouder

10:15-11:00 uur:
Selectie Streetdance bij Dieuwertje
Vanaf september in groep 6 en ouder

11:00-11:45 uur:
Selectie Modern bij Michelle
Vanaf september in groep 6 en ouder

Audities Houten en Zeist

Locatie audities: Dansstudio OVKB, Kruisboog 12, Houten

13:00-14:00 uur:
Selecties Klassiek & Modern bij Daphne
in Houten en Zeist
Vanaf september in groep 5 t/m 8

14:00-14:45 uur:
Selectie Urban 1 bij Michelle
Vanaf september in groep 5 en ouder

14:45-15:30 uur:
Selecties Modern bij Merel
Vanaf sept. 1ste klas middelbare school en ouder

Donderdag 15 juni
(LET OP: afwijkende datum en gewijzigde leeftijd)
18:30-19:30 uur
Selectie Urban 2 bij Kayra
Vanaf sept. DERDE klas middelbare school en ouder

Aanmelden voor auditie?

Log in op Mijn OVKB en ga naar ‘activiteiten/evenement boeken’
Vragen? Vraag je docent om advies of mail naar olga@ovkb.nl.
Nog geen lid? Mail naar olga@ovkb.nl en vermeld je danservaring en schoolgroep of -klas vanaf september.

Is auditie doen spannend?

Dat valt bij ons echt reuze mee! Je hoeft niets voor te bereiden. We doen een leuke les waarbij je oefeningen en dansen krijgt aangeleerd. Dus je steekt er altijd wat van op. Misschien zit er ook een gedeelte in dat je nog nooit gedaan hebt. Dat geeft helemaal niets. We kijken naar jóuw kwaliteiten en waar jouw passie zit.

Na de auditie zal je per mail te horen krijgen of je toegelaten wordt tot de selectie. Het kan ook zijn dat je een afwijzing krijgt. Wees je daar van te voren van bewust. Het betekent niet dat je dan niet goed bent, maar we denken dan dat de snelheid en niveau binnen een selectiegroep te pittig voor je zal zijn, waardoor je er geen plezier aan kan beleven. Het kan ook zijn dat je er in je ontwikkeling nog niet aan toe bent. We zullen altijd een advies meegeven.

Wat houdt selectie in?

Bij onze dansstudio hebben we diverse selectiegroepen. Dit zijn ècht selectiegroepen, dat wil zeggen van de hele school de beste/meest getalenteerde leerlingen. Sommigen van hen willen graag professioneel danser(es) worden. Anderen worden graag dansdocent. Maar er zijn ook leerlingen die er niet hun beroep van willen maken maar gewoon erg gemotiveerd zijn en graag een stapje meer willen. Voor al deze leerlingen is zo’n selectiegroep bedoeld.

De kosten van selectieles(sen) vind je onder Lesgeld.

Wat doen de selectiegroepen?

De selectiegroepen treden regelmatig op. Tot de optredens behoren de selectievoorstelling in het voorjaar, maar ook festivals als de Dag der Kunsten in Zeist en kunstmarkten zoals de Activiteitenmarkt in Houten en de Jaarmarkt in Loenen. Ze doen ook mee aan samenwerkingen met andere kunstzinnige instellingen. De prachtige voorstelling op live muziek ‘Bach Danst’ i.s.m. Het Cugnon Project is daar een voorbeeld van, net als ‘Dansende Woorden’ i.s.m. Educatie aan de Slinger. Vaak ervaren de leerlingen het als erg leuk en inspirerend om in een vaste groep van min of meer gelijk niveau te dansen en samen op te treden.

Wat vragen we van selectieleerlingen?

Naast de selectieles is het voor selectieleerlingen verplicht om tenminste één andere les van minimaal 60 min. per week te volgen bij een dansstijl naar keuze. Voor een optimale ontwikkeling van de danstechniek adviseren we om meerdere lessen per week te volgen, maar dit is geen verplichting. Selectieleerlingen ontvangen 50% korting op de tweede les naast de selectieles(sen). Voor de eerste, derde en volgende lessen naast de selectielessen geldt de gebruikelijke 20% korting. Op spitzenles wordt geen korting gegeven. Alle tarieven staan onder Lesgelden.

Om selectieleerlingen zich goed te kunnen laten ontwikkelen maar ook om goed voor de dag te komen bij optredens, vragen we veel inzet van de selectieleerlingen: we verwachten dat zij altijd aanwezig zijn in de les en bij repetities en optredens en een serieuze werkhouding hebben.

Lees hier het selectiereglement voor selectieleerlingen.

Selectiegroepen in Houten/Zeist in seizoen 2022-2023:

ma 15:30-16:45 Houten Selectie Klassiek & Modern 1 Docent Daphne
ma 18:30-19:45 Houten Selectie Urban 1 Docent Michelle
di 16:45-18:00 Houten Selectie Modern 1 Docent Merel
di 18:00-19:30 Houten Selectie Modern 2 Docent Merel
do 19:30-20:45 Houten Selectie Urban 2 Docent Kayra
do 15:45-17:00 Zeist Selectie Klassiek & Modern 1 Docent Merel

 

Selectiegroepen in Loenen aan de Vecht in seizoen 2022-2023:

ma 16:30-17:45 Selectie Klassiek & Modern 1 Docent Britt
ma 17:45-19:00 Selectie Klassiek & Modern 2 Docent Britt
wo. 17:30-19:00 Selectie Modern Docent Michelle
do. 18.00-19.15 Selectie Streetdance Docent Dieuwertje

Wat moet je doen als je interesse hebt in selectie?

We raden leerlingen die interesse hebben om deel te gaan nemen aan de selectie aan om die interesse alvast kenbaar te maken aan de docent(en) zodat ze mee kunnen denken. Er vinden aan het eind van het dansseizoen audities plaats. Na de auditie volgt er een advies van de docenten. Het kan zijn dat betreffende leerling een afwijzing krijgt of geadviseerd wordt om eerst nog een bepaalde dansstijlen verder te gaan ontwikkelen. De leerling kan ook uitgenodigd worden om bij één van de selectiegroepen in te stromen.

 

Meer informatie?

We geven natuurlijk graag meer informatie over het auditietraject tot de selectie. Ouders/verzorgers en leerlingen kunnen altijd bij de docenten terecht voor meer informatie en advies, of neem per mail contact met ons op: olga@ovkb.nl.