Bij onze dansstudio hebben we diverse selectiegroepen. Dit zijn ècht selectiegroepen, dat wil zeggen van de hele school de beste/meest getalenteerde leerlingen. Sommigen van hen willen graag professioneel danser(es) worden. Anderen worden graag dansdocent. Maar er zijn ook leerlingen die er niet hun beroep van willen maken maar gewoon erg gemotiveerd zijn en graag een stapje meer willen. Voor al deze leerlingen is zo’n selectiegroep bedoeld.

De kosten van selectieles(sen) vind je onder Lesgeld.

 

Selectiegroepen in Houten/Zeist in seizoen 2022-2023:

ma 15:30-16:45 Houten Selectie Klassiek & Modern 1 Docent Daphne
ma 18:30-19:45 Houten Selectie Urban 1 Docent Michelle
di 16:45-18:00 Houten Selectie Modern 1 Docent Merel
di 18:00-19:30 Houten Selectie Modern 2 Docent Merel
do 19:30-20:45 Houten Selectie Urban 2 Docent Kayra
do 15:45-17:00 Zeist Selectie Klassiek & Modern 1 Docent Merel

 

Selectiegroepen in Loenen aan de Vecht in seizoen 2022-2023:

ma 16:30-17:45 Selectie Klassiek & Modern 1 Docent Merel
ma 17:45-19:00 Selectie Klassiek & Modern 2 Docent Merel
wo. 17:30-19:00 Selectie Modern Docent Michelle
do. 18.00-19.15 Selectie Streetdance Docent Dieuwertje

 

Wat vragen we van selectieleerlingen?
Naast de selectieles is het voor selectieleerlingen verplicht om tenminste één andere les van minimaal 60 min. per week te volgen bij een dansstijl naar keuze. Voor een optimale ontwikkeling van de danstechniek adviseren we om meerdere lessen per week te volgen, maar dit is geen verplichting. Selectieleerlingen ontvangen 50% korting op de tweede les naast de selectieles(sen). Voor de eerste, derde en volgende lessen naast de selectielessen geldt de gebruikelijke 20% korting. Op spitzenles wordt geen korting gegeven. Alle tarieven staan onder Lesgelden.

Om selectieleerlingen zich goed te kunnen laten ontwikkelen maar ook om goed voor de dag te komen bij optredens, vragen we veel inzet van de selectieleerlingen: we verwachten dat zij altijd aanwezig zijn in de les en bij repetities en optredens en een serieuze werkhouding hebben.

 

Wat doen de selectiegroepen?

De selectiegroepen treden regelmatig op, zo’n 6 keer per jaar. Tot de optredens behoren de selectievoorstelling in het najaar, maar ook festivals als de Dag der Kunsten in Zeist en kunstmarkten zoals de Activiteitenmarkt in Houten en de Jaarmarkt in Loenen. Ze doen ook mee aan samenwerkingen met andere kunstzinnige instellingen. De prachtige voorstelling op live muziek ‘Bach Danst’ i.s.m. Het Cugnon Project is daar een voorbeeld van, net als ‘Dansende Woorden’ i.s.m. Educatie aan de Slinger. Vaak ervaren de leerlingen het als erg leuk en inspirerend om in een vaste groep van min of meer gelijk niveau te dansen en samen op te treden.

 

Wat moet je doen als je interesse hebt?

We raden leerlingen die interesse hebben om deel te gaan nemen aan de selectie aan om die interesse alvast kenbaar te maken aan de docent(en) zodat ze mee kunnen denken. Er vinden aan het eind van het dansseizoen audities plaats. Na de auditie volgt er een advies van de docenten. Het kan zijn dat betreffende leerling een afwijzing krijgt of geadviseerd wordt om eerst nog een bepaalde dansstijlen verder te gaan ontwikkelen. De leerling kan ook uitgenodigd worden om bij één van de selectiegroepen in te stromen.

 

Meer informatie?

We geven natuurlijk graag meer informatie over het auditietraject tot de selectie. Ouders/verzorgers en leerlingen kunnen altijd bij de docenten terecht voor meer informatie en advies, of neem per mail contact met ons op: olga@ovkb.nl.

Lees hier het reglement voor selectieleerlingen