Bij onze dansstudio hebben we diverse selectiegroepen. Dit zijn ècht selectiegroepen, dat wil zeggen van de hele school de beste/meest getalenteerde leerlingen. Sommigen van hen willen graag danser(es) worden.  Anderen worden graag dansdocent. Maar er zijn ook leerlingen die er niet hun beroep van willen maken maar gewoon erg gemotiveerd zijn en graag een stapje meer willen. Voor al deze leerlingen is zo’n selectiegroep bedoeld.

Welke selectiegroepen zijn er in seizoen 2020-2021?

Voorselectiegroepen*:

Loenen di. 15:45-16:45 Voorselectie Streetdance Docent Stefanie
do. 15:30-16:30 Voorselectie Klassiek/Modern Docent Selina
Houten ma. 15:45-16:45 Voorselectie Klassiek/Modern Docent Selina
Zeist do. 16:45-17:45 Voorselectie Klassiek/Modern Docent Merel

* Voorselectie is nog erg laagdrempelig en bedoeld om van beide kanten te snuffelen aan het idee van de selectiegroep. Voorselectieleerlingen doen in principe nog niet mee aan speciale optredens, alleen wel aan de selectievoorstelling en natuurlijk aan de voorstelling voor alle leerlingen aan het eind van het seizoen. Er wordt gewerkt aan de basistechniek van dans. Deze les wordt gevolgd naast de gewone les(sen).

Selectiegroepen in Houten/Zeist:

ma. 16:45-18:00 Selectie 1 Klassiek/Modern Docent Selina
di. 17:30-18:45 Selectie 2 Klassiek/Modern Docent Merel
wo. 18:00-19:30 Selectie 3 Street/Modern/Jazz Docent Annemee
di. 18:45-20:15 Selectie 4 Modern/Klassiek Docent Merel

Selectiegroepen in Loenen aan de Vecht:

di. 17:45-19:00 Selectie Streetdance Docent Stefanie
wo. 16:45-18:15 Selectie Modern Docent Michelle
do. 18.30-19.45 Selectie Klassiek Docent Selina

Wat vragen we van selectieleerlingen?
Naast de selectieles is het voor selectieleerlingen verplicht om één andere les te volgen bij een dansstijl naar keuze. Voor een optimale ontwikkeling van de danstechniek adviseren we om meerdere lessen per week te volgen, met in ieder geval een les Klassiek ballet, maar dit is geen verplichting.

Om selectieleerlingen zich goed te kunnen laten ontwikkelen maar ook om goed voor de dag te komen bij optredens, vragen we veel inzet van de selectieleerlingen: we verwachten dat zij altijd aanwezig zijn in de les en bij repetities en optredens en een serieuze werkhouding hebben. De selectieles vindt altijd in onze eigen studio in Houten of Loenen plaats, waarbij we ouders uit Zeist graag met elkaar in contact brengen om te carpoolen (voorselectie en andere lessen naast de selectieles kunnen wel in Zeist gevolgd worden).

Wat doen de selectiegroepen?

De selectiegroepen treden regelmatig op, zo’n 6 keer per jaar. Tot de optredens behoren de selectievoorstelling in het najaar, maar ook festivals als de Dag der Kunsten in Zeist en kunstmarkten zoals de Activiteitenmarkt in Houten en de Jaarmarkt in Loenen. Ze doen ook mee aan samenwerkingen met andere kunstzinnige instellingen. De prachtige voorstelling op live muziek ‘Bach Danst’ i.s.m. Het Cugnon Project is daar een voorbeeld van, net als ‘Dansende Woorden’ i.s.m. Educatie aan de Slinger. Vaak ervaren de leerlingen het als erg leuk en inspirerend om in een vaste groep van min of meer gelijk niveau te dansen en samen op te treden.

Wat moet je doen als je interesse hebt?

We raden leerlingen die interesse hebben om deel te gaan nemen aan de selectie aan om die interesse alvast kenbaar te maken aan de docent(en) zodat ze mee kunnen denken. Er vinden aan het eind van het dansseizoen audities plaats. Na de auditie volgt er een advies van de docenten. Het kan zijn dat betreffende leerling een afwijzing krijgt of geadviseerd wordt om eerst nog een bepaalde dansstijlen verder te gaan ontwikkelen. De leerling kan ook uitgenodigd worden om deel te nemen aan de voorselectie of gevraagd worden om bij één van de selectiegroepen in te stromen.

Meer informatie?

We geven natuurlijk graag meer informatie over het auditietraject tot de selectie. Ouders/verzorgers en leerlingen kunnen altijd bij de docenten terecht voor meer informatie en advies, of neem per mail contact met ons op: olga@ovkb.nl.

Lees hier het reglement voor selectieleerlingen