Op deze pagina staat alle informatie over onze leerlingenvoorstellingen.
Het thema dit jaar is…: NEDERLAND.

 

Data:
Zaterdag 21 mei en zondag 22 mei 2022

 

Locatie:
Theater aan de Slinger
De Slinger 40
3995 DE Houten

 

Snel naar:
Indeling groepen
Wat neem je mee?
Kaartverkoop
Hoe gaat het in het theater?
Hulpouders
Verkledingen
Praktische informatie over het theater

Indeling groepen

Klik op de leslocatie hieronder om de indeling van de groepen in de voorstelling te zien.
Let s.v.p. goed op de tijd waarop de danser in het theater verwacht wordt.
Dansers die meerdere lessen volgen, moeten bij al hun lessen kijken.

 

  • Alle groepen (behalve de kleuters) doen aan twee aansluitende voorstellingen mee. Deze twee voorstellingen zijn identiek, de groepen laten dus twee keer dezelfde dans zien. Tussen de twee voorstellingen door blijven de groepen in de kleedkamer o.l.v. hulpouders.

 

  • Kleutergroepen treden maar één keer op en doen dus aan één voorstelling mee.
    Peuters treden niet op maar hebben een kijkles aan het eind van het jaar.

 

  • De indeling van de groepen is een hele lastige puzzel. We hebben ons best gedaan om broertjes en zusjes in dezelfde voorstelling te plaatsen en leerlingen die meer dan één keer in de week les hebben in één voorstelling te laten dansen. Helaas is dat niet in alle gevallen gelukt, we vertrouwen op begrip hiervoor. Aan de andere kant heeft dit als voordeel dat broertjes/zusjes in dat geval naar elkaars voorstelling kunnen kijken.

Wat neem je mee?

Danskleding:
De danskleding die jij/je kind zelf mee moet nemen naar het theater staat in het overzicht per groep. Klik hierboven op de button voor jouw locatie om de informatie te zien.
Daarnaast meenemen:

– Koningsdag-outfit voor de finale: kleding en accessoires in de kleur(en) oranje, rood, wit, blauw – makkelijk over je kostuum heen aan te trekken.
– Eten/drinken voor tussendoor (liefst water, in ieder geval geen chocolademelk of drankjes die vlekken in kostuums maken).
Geschikt ondergoed: voor meisjes geen boxershorts/onderbroeken met pijpjes, die komen nl. onder het pakje uit. Voor jongeren/volwassenen s.v.p. huidkleurig, onopvallend ondergoed
– Geen sieraden om/aan, geen nagellak op
– Kam/borstel, extra haarelastiekjes en schuifspeldjes in de kleur van het haar om het haar bij te werken indien nodig
– Spelletje/boekje voor tijdens het wachten
– Geen waardevolle spullen meenemen s.v.p.

Kaartverkoop

Theater aan de Slinger verzorgt de kaartverkoop via: https://www.aandeslinger.nl/.
Typ bij de zoekfunctie ‘OVKB’ in, dan worden al onze voorstellingen getoond.
Bekijk goed in welke voorstelling jij/jouw kind meedanst, want de kaarten kunnen na aankoop NIET geruild of geretourneerd worden.

De kaarten kosten € 11,00 per stuk + administratiekosten van het theater (€ 0,50 per kaartje, met een maximum van € 2,50).
Voor jonge kinderen moet ook een kaartje gekocht worden, in verband met voorschriften van de brandweer mogen zij niet op schoot. Er is geen leeftijdskorting.

 

Tips voor het aanschaffen van kaarten:

  • Kaarten bestellen via de website is goedkoper dan per mail of telefoon: via de website zijn de administratiekosten van het theater € 0,50 per kaartje (met een maximum van € 2,50), telefonisch of per e-mail zijn de administratiekosten € 1,50 per kaartje (met een maximum van € 7,50).
  • Als je meer dan 10 kaarten tegelijk wil bestellen kan dat alleen telefonisch. Het theater rekent in dat geval alleen de administratiekosten van de website (max € 2,50) als je al een account voor de website van het theater hebt (heb je die nog niet, maak die dan eerst even aan).
  • Bekijk goed in welke voorstelling jij/jouw kind meedanst, want de kaarten kunnen na aankoop NIET geruild of geretourneerd worden.

Hoe gaat het in het theater?

Hoe laat moeten de dansers aanwezig zijn?
Kijk onder indeling groepen bij de juiste locatie en zoek in het overzicht de indeling van de groep op. Hierbij staat vermeld hoe laat de dansers in het theater verwacht worden. Hoe laat je er moet zijn als je hulpouder bent, staat in de bevestigingsmail die we je gestuurd hebben en vind je ook hier.

 

Hoe gaat het bij aankomst in het theater?
Bij de ingang worden de dansers opgewacht door gastvrouwen. Medewerkers van OVKB brengen de dansers naar de kleedkamer waar hulpouders aanwezig zijn. Ouders kunnen, hoe goed bedoeld ook, niet mee naar de kleedkamers in verband met de drukte en het overzicht achter de schermen. Mocht je een belangrijke mededeling hebben, schrijf deze dan svp op een briefje dat aan de hulpouder/docent gegeven kan worden.

 

Hoe lang duren de voorstellingen?
Elke voorstelling duurt ongeveer 50-60 minuten. Alle groepen doen aan twee aansluitende voorstellingen mee, behalve de kleuters, zij doen aan één voorstelling mee. De twee voorstellingen zijn identiek (afgezien van het optreden van de kleuters).

 

Wat gebeurt er tussen de twee voorstellingen van een groep door?
Tussen de twee voorstellingen door blijven de groepen in de kleedkamer o.l.v. hulpouders.
In verband met het overzicht voor de organisatie, de veiligheid èn het schoonhouden van de kostuums, is het helaas niet mogelijk om de leerlingen tussen de voorstellingen door naar de foyer te laten gaan om het publiek te begroeten. Ouders komen niet naar de kleedkamers, tenzij ze hulpouder zijn.

 

Wanneer en waar haal ik mijn kind op?
Na afloop van de tweede voorstelling van de groep kleden de dansers zich eerst om, daarna komen ze naar de foyer (jonge kinderen onder begeleiding van hulpouders).

 

Fotografie:
Tijdens de voorstelling worden door een fotograaf foto’s gemaakt die nabesteld kunnen worden. Wij verzoeken bij het maken van eigen foto’s geen flits te gebruiken aangezien dit storend is voor het andere publiek en de dansers.

Informatie voor hulpouders

Aanwezigheid hulpouders
Veel dank voor alle aanmeldingen van hulpouders! Hieronder staan de tijden waarop we je vragen aanwezig te zijn in het theater.
Je dansende kind(eren) kun je uiteraard meteen meenemen. Tijden voor selectiegroepen kunnen afwijken, kijk hiervoor svp in je mail.

Voorstelling 1: zaterdag 21 mei om 10:30 uur voor het theater

Voorstelling 2: zaterdag 21 mei direct na voorstelling 1, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent)

Voorstelling 3: zaterdag 21 mei om 15:30 uur voor het theater

Voorstelling 4: zaterdag 21 mei direct na voorstelling 3, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent)

Voorstelling 5: zondag 22 mei om 8:30 uur voor het theater

Voorstelling 6: zondag 22 mei direct na voorstelling 5, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent).
Hulpouders kleutergroep in voorstelling 6: 10:30 uur in foyer.

Voorstelling 7: zondag 22 mei om 13:30 uur voor het theater

Voorstelling 8: zondag 22 mei direct na voorstelling 7, in de foyer (of de kleedkamers als je de weg al kent).
Hulpouders kleutergroep in voorstelling 8: 15:15 uur in foyer.

 

Wat houdt hulpouder zijn in?
– Je begeleidt de groep in de kleedkamer en achter het toneel vóór, tijdens en vlak na de door jou opgegeven voorstelling
– Je helpt met omkleden en opmaken
– Hulpouders worden ingedeeld bij de groep van hun eigen kind, tenzij anders afgesproken

 

We hebben nog hulpouders nodig!
Om alles goed te laten verlopen, kunnen we niet zonder de hulp van véél ouders. We hebben al veel enthousiaste aanmeldingen van hulpouders gekregen, dat is ontzettend fijn. Maar er zijn nog steeds groepen waarbij er geen hulp is. Kun jij ons helpen? Het is altijd gezellig en ook leuk om achter de schermen betrokken te zijn bij zo’n grote voorstelling.

Kies zelf bij welke voorstelling je helpt en schrijf je in via Mijn OVKB:
– Ga naar Activiteiten
– Klik op ‘Cursus, workshop of evenement boeken’.
Alvast bedankt voor je onmisbare hulp!

De hulpouders wisselen elkaar tussen de twee voorstellingen door af. Je kunt dus bij de ene voorstelling helpen, en voor de andere voorstelling een kaartje kopen en die vanuit de zaal zien.

Kleuters treden maar één keer op, we zorgen er dus voor dat kleuterhulpouders het optreden van hun kind vanuit de coulissen kunnen zien.

Verkledingen

Dansers die meerdere lessen in de week volgen, hebben vaak een verkleding tijdens de voorstelling. Deze deelnemers ontvangen een persoonlijke mail met de volgorde van hun dansen. Meer informatie over hoe een verkleding gaat lees je hier:
Hoe gaat een verkleding?

Hulpouders kunnen op de deelnemerslijst in de kleedkamer zien of er in hun groep dansers zijn met een verkleding. Het is ook alvast op deze lijsten te bekijken:
Verkledingen Houten
Verkledingen Loenen aan de Vecht
Verkledingen Zeist

Praktische informatie over het theater

Adres theater:
Theater aan de Slinger
De Slinger 40
3995 DE Houten

 

Parkeren:
Parkeergarage Kruitmolen
De Molen 100
3995 AB Houten
Zie ook: Bereikbaarheid Theater aan de Slinger

 

Alleen pinbetalingen aan de bar:
Bezoekers van Theater aan de Slinger kunnen zowel bij de kassa als bij de bar alleen met een pinpas betalen. Contant geld wordt in verband met de efficiency en de veiligheid van de medewerkers niet meer geaccepteerd.