100 jaar Disney!

Data:
Zaterdag 25 mei en zondag 26 mei 2024

Locatie:
Theater aan de Slinger
De Slinger 40
3995 DE Houten

Snel naar:
Indeling groepen
Hoe gaat het in het theater
Kostuums & zelf meenemen
Hulpouders
Kaartverkoop
Route en parkeren theater

Indeling groepen

Vanaf dit jaar staat alle informatie in Mijn OVKB onder de knop ‘voorstellingen’.
Log in op Mijn OVKB om te zien in welke voorstellingen jij meedoet.
Let s.v.p. goed op de tijd waarop je in het theater verwacht wordt.

De meeste ouders en dansers gebruiken Mijn OVKB al als app en weten de weg.
Uitgebreide informatie over Mijn OVKB en ook hoe je van Mijn OVKB een app kunt maken staat op FAQ Mijn OVKB.

Meer over de indeling:

 • Alle groepen (behalve de kleuters) treden twee keer op, in aansluitende voorstellingen. Deze twee voorstellingen zijn identiek, de groepen laten dus twee keer dezelfde dans zien. Tussen de twee voorstellingen door blijven alle groepen in de kleedkamer o.l.v. hulpouders. Selectiegroepen treden vaker op.
 • Kleutergroepen treden maar één keer op. Zij doen dus aan één voorstelling mee. De groep Peuterdans Loenen a/d Vecht treedt niet op maar heeft een kijkles aan het eind van het jaar.
 • De indeling van de groepen is een heel lastige puzzel. We hebben ons best gedaan om broertjes en zusjes in dezelfde voorstelling te plaatsen en leerlingen die meer dan één keer in de week les hebben in één voorstelling te laten dansen. Helaas is dat niet in alle gevallen gelukt, we vertrouwen op begrip hiervoor. Aan de andere kant heeft dit als voordeel dat broertjes/zusjes in dat geval naar elkaars voorstelling kunnen kijken.
 • Volg jij meerdere lessen per week èn zitten jouw dansen bij elkaar in één voorstelling? Dan wissel je tijdens de voorstelling van kostuum. Je ziet aan het volgnummer van je dansen of je veel of weinig tijd tussen je dansen hebt. Heb je 5 of meer dansen tussen jouw optredens, dan wissel je in de kleedkamer van kostuum. Heb je 4 of minder dansen tussen je optredens, dan wissel je naast het toneel van kostuum. Het team van OVKB gaat je daarbij helpen. Heb je nu al vragen? Lees hier meer over kostuumwissels of vraag je docent, ze legt het je graag uit.

Hoe gaat het in het theater?

Hoe laat moeten de dansers aanwezig zijn?
Kijk in Mijn OVKB onder Voorstellingen, daar staat hoe laat jij/jouw kind aanwezig moet zijn.

Hoe gaat het als de dansers aankomen bij het theater?
Bij de ingang worden de dansers opgewacht door gastvrouwen. Medewerkers van OVKB brengen de dansers naar de kleedkamer waar hulpouders aanwezig zijn. Ouders kunnen, hoe goed bedoeld ook, niet mee naar de kleedkamers in verband met de drukte en het overzicht achter de schermen. Mocht je een belangrijke mededeling hebben, schrijf deze dan svp op een briefje dat aan de hulpouder/docent gegeven kan worden.

Hoe lang duren de voorstellingen?
Elke voorstelling duurt ongeveer 70 minuten. Alle groepen doen aan twee aansluitende voorstellingen mee, behalve de kleuters, zij doen aan één voorstelling mee. De twee voorstellingen zijn identiek (afgezien van het optreden van de kleuters).

Wat gebeurt er tussen de twee voorstellingen van een groep door?
Tussen de twee voorstellingen door blijven de groepen in de kleedkamer o.l.v. hulpouders.
In verband met het overzicht voor de organisatie, de veiligheid èn het schoonhouden van de kostuums, is het helaas niet mogelijk om de leerlingen tussen de voorstellingen door naar de foyer te laten gaan om het publiek te begroeten. Ouders komen niet naar de kleedkamers, tenzij ze hulpouder zijn.

Wanneer en waar haal ik mijn kind op?
Na afloop van de tweede voorstelling van de groep kleden de dansers zich eerst om, daarna komen ze naar het plein voor het theater en de foyer (jonge kinderen onder begeleiding van hulpouders). De kleutergroepen doen aan één voorstelling mee en worden na afloop van hun voorstelling naar het plein voor het theater gebracht om opgehaald te worden.

Kostuums & wat zelf meenemen?

Kostuums: Bij deze voorstelling zorgen de docenten zelf voor het kostuum, in samenwerking met OVKB en de leerlingen. De danskleding die de danser zelf mee moet nemen naar het theater komt in Mijn OVKB te staan. Zodra dit bekend is, maken we iedereen daar op attent via een e-mail.

Kostuumwissels: Doe je mee aan meer dansen binnen één voorstelling? Dan wissel je tijdens de voorstelling van kostuum. Zitten er 5 dansen of meer tussen jouw optredens, dan kleed je je in de kleedkamer om. Zitten er 4 dansen of minder tussen, dan kleed je je naast het toneel om. Het team van OVKB helpt je daarbij. Heb je nu al vragen? Lees hier meer over kostuumwissels of vraag je docent, ze legt het je graag uit.

Wat zelf meenemen?: De danskleding die jij/je kind zelf mee moet nemen naar het theater komt korter voor de voorstellingen in Mijn OVKB te staan. Zodra dit bekend is, maken we iedereen daar op attent via een e-mail.

Daarnaast:

 • Eten/drinken voor tussendoor (liefst water, in ieder geval geen chocolademelk of drankjes die vlekken in kostuums maken).
 • Denk aan geschikt ondergoed:
  – voor meisjes geen boxershorts/onderbroeken met pijpjes, die komen nl. onder het pakje uit (tenzij het specifiek genoemd is)
  – voor jongeren/volwassenen s.v.p. huidkleurig, onopvallend ondergoed
 • Geen sieraden om/aan, geen nagellak op
  Zweerknopjes die echt niet uit mogen graag afplakken met huidkleurig leukoplast, geen tattoo-plakplaatjes en geen armbandjes/oorbellen/kettinkjes, etc.
 • Kam/borstel, extra haarelastiekjes en schuifspeldjes in de kleur van het haar om het haar bij te werken indien nodig
 • Spelletje/boek voor tijdens het wachten (geen stiften ivm vlekken in het kostuum)
 • Geen waardevolle spullen meenemen s.v.p.

Hulpouders

Om alles goed en ontspannen te laten verlopen, kunnen we niet zonder de hulp van véél ouders. Na de voorjaarsvakantie doen we graag een oproep om te komen helpen bij de voorstellingen. Hou je er alvast rekening mee in je agenda? 

 

Wat houdt hulpouder zijn in?

 • Begeleiding van de groep in de kleedkamer en achter het toneel vóór, tijdens en vlak na de door jou opgegeven voorstelling
 • Aanspreekpunt van de groep zijn
 • Helpen met omkleden en opmaken
 • Hulpouders worden ingedeeld bij de groep van hun eigen kind, tenzij anders afgesproken
 • De hulpouders wisselen elkaar tussen de twee voorstellingen door af. Je kunt dus bij de ene voorstelling helpen, en voor de andere voorstelling een kaartje kopen en die vanuit de zaal zien.
 • Kleuters treden maar één keer op, we zorgen er dus voor dat kleuterhulpouders het optreden van hun kind vanuit de coulissen kunnen zien.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is nog niet gestart. Als de kaartverkoop start wordt je daar per e-mail op geattendeerd en vanaf dat moment staat de informatie ook op deze pagina.

Fotografie

Tijdens de voorstelling worden door een fotograaf foto’s gemaakt die nabesteld kunnen worden. Natuurlijk kun je zelf ook foto’s maken. We verzoeken je dan geen flits te gebruiken, omdat dat storend is voor het andere publiek en de dansers. Ook oplichtende schermen kunnen storen. het is fijn als je het scherm van je telefoon op donker zet.

Route en parkeren theater

Adres theater:
Theater aan de Slinger
De Slinger 40
3995 DE Houten

Route en parkeren bij het theater:
De routebeschrijving naar het theater staat hier.
Komt u met de auto naar Theater aan de Slinger, dan kunt u uw auto parkeren in:
Parkeergarage Kruitmolen
De Molen 100
3995AX Houten

Zie voor alle informatie over de bereikbaarheid van het theater ook: www.aandeslinger.nl/info/informatie-over-bezoek/bereikbaarheid.

Alleen pinbetalingen aan de bar:

Bezoekers van Theater aan de Slinger kunnen zowel bij de kassa als bij de bar alleen met een pinpas betalen. Contant geld wordt in verband met de efficiency en de veiligheid van de medewerkers niet geaccepteerd.

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door fotograaf René van den Brandt bij de jubileumvoorstelling van Theater aan de Slinger.